Івано-Франківська обласна федерація таеквондо (IFRFT-WTF)
Четвер, 28.03.2024, 14:45
Вітаю Вас Гость | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Пошук
Профіль
Гость
Повідомлення:
Аватар
Група:
Гості
Час:14:45


Вдалого перебування на нашому порталі.Для більших можливостей зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Головна » 2013 » Січень » 13 » Чи залишиться Тхеквондо Олімпійським видом спорту?
22:50
Чи залишиться Тхеквондо Олімпійським видом спорту?

Майбутнє Тхеквондо як олімпійського виду спорту після 2016 року буде вирішено в цьому році.

   2013 не буде просто черговим роком для Тхеквондо. У цьому новому році наш вид спорту зіткнеться з одним з тих процесів, про який ми навіть не замислювалися: рішення Міжнародним Олімпійським Комітетом питання про види спорту, які залишаться в рамках Олімпійських ігор після Ріо 2016 року. Олімпійське управління вирішило представити нову систему регулювання, починаючи з 2020 року, в якій буде урізати кількість основних видів спорту з 26 до 25 і додаватися 3 «плаваючих» виду до кожної програми Ігор. Це означає, що один з видів спорту втратить своє привілейоване становище - ситуація, яку ніхто не хотів би випробувати. Тому питання стоїть таким чином: Чи буде Тхеквондо залишатися в списку основних видів спорту після Ріо 2016?

Ключові дати і нинішній стан Тхеквондо.
   Всім членам сім'ї Тхеквондо потрібно пам'ятати основні вирішальні дати процесу винесення рішення Міжнародного Олімпійського Комітету. Абсолютно все вже підготовлено до початку процесу в Лозанні (Швейцарія) до 12 і 13 лютого. Саме там Олімпійська Комісія, очолювана старшим членом МОК Франком Карраро, представить доповідь, що інформує Виконавчу Раду, про вид спорту, який буде урізаний зі списку 26 видів спорту. Після цієї зустрічі Олімпійська Комісія запропонує список відповідних видів спорту, які можна додати в 2020 році, Виконавчій Раді під час Конвенції Sport Accord, яка відбудеться в Санкт-Петербурзі в період між 26 і 31 травня. Обидві пропозиції повинні бути офіційно схвалені більшістю голосів на 125-й сесії МОК, запланованої на 7 вересня в Буенос-Айресі (Аргентина). Голосування буде проводитися активними членами МОК (за винятком почесних членів), кожен з них володіє лише одним голосом. 
   Будучи правдивими, Тхеквондо займало не кращі позиції після виступів у Сіднеї 2000 року, Афінах 2004 року і Пекіні 2008 року. Перші три появи Тхеквондо як офіційного виду спорту на Олімпійських Іграх були не такі хороші, як очікувала ВТФ. Кількість глядачів, що відвідали змагання, було мало на всіх трьох зустрічах, так само, як і висвітлення подій у ЗМІ. Більш того, універсальність Тхеквондо стала під серйозний сумнів, так як саме Азіатські країни завжди займали перші місця, забираючи золото: 4 золоті медалі з 8 в Сіднеї, 7 в Афінах і 6 в Пекіні. Всі ці фактори поставили наш спорт в досить небезпечне становище перед виборчим процесом МОК цього року, і Олімпійські ігри 2012 року залишаються, здається, єдиним ключем до вирішення Олімпійського майбутнього Тхеквондо. На цій стадії ВТФ усвідомила труднощі ситуації, що склалася і зрозуміла, що деякі речі треба привести в порядок для забезпечення майбутнього Тхекводно як Олімпійського виду спорту, тому вони створив план зробити Ігри в Лондоні 2012 року кращим змаганням Тхеквондо, коли-небудь проводилися. Це був ідеальний шанс виділитися і приємно здивувати кожного члена МОК. І план привели в дію. Ми не знаємо, чи допоможе це остаточно Тхеквондо уникнути виключення з Олімпійських ігор, але це безсумнівно спрацювало. Всі квитки були продані протягом 4-х днів змагань. Введення ВТФ нових правил змагань і впровадження нових технологій (захисна система Daedo і відео повтор Dartfish) зробили наш спорт більш захоплюючим, видовищним, безпечним і таким, що відповідає стандартам сфери розваг, і нарешті, ці удосконалення привели підрахунок очок і суддівство в Тхеквондо до чогось більш чесного на загальний погляд, не забуваючи про незвичайний виступ, представлений ВТФ. Всі ці успіхи Тхеквондо справили «вибух» в Лондоні минулого літа, наслідками якого стало збільшення фанатів цього виду спорту, навіть люди, попередньо не знайомі з Тхеквондо, разом з любителями, насолоджувалися змаганням в ExCel Center. Не можна не відзначити ще два чинники, які доводять розвиток нашого виду спорту. Перший з них - це інтернаціоналізація, яку зазнала ВТФ в останні роки, досягнувши максимальної позначки в 204 члени Національних Асоціацій. Другий - відображення цього розвитку - зміна тенденції на вершині п'єдесталу, внесеної Європою, яка вперше змістила Азію завдяки блискучому виступу іспанської команди. Таким чином, проведена повна ревізія в Тхеквондо, який змушує нас вірити в світле олімпійське майбутнє нашого спорту. Будемо сподіватися на це!
З сайту ФТУ.
Переглядів: 819 | Додав: taekwondo-wtf | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 105

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Ми співпрацюємо з: